Gizli Dünya İmparatorluğu: İlluminati


12 kişiyle kurulan örgütün günümüzde 10 yöneticisi ve 300’ e yakın üyesi vardır. Üyeleri varlıklı aileler başta olmak üzere ünlü siyasetçiler ve bazı ünlü sanatçılardır.


Size bu yazıda İllumunati hakkında bazı bilgiler ve bu bilgilerden doğan çelişkileri aktaracağım.
Öncelikle İlluminati nedir? Sorusundan başlayalım

   Türkçesi ‘’ aydınlanmış olanlar’’ anlamına gelen İlluminati, Rönesans Döneminde tarih 1776 da  Münih' te kurulmuş gizli bir örgüttür. Faaliyet amacı ve varlığı kanıtlanmamış olan topluluğun  kuruluş amacı ‘’ kilise dogmalarını yıkıp Newtoncu pozitif bilimin önünü açmaktır.’’
Ancak zamanla güçlenen ve otorite sahinbi olan örgüt kendini dünyayı yönetmeye adamış ve adını ‘’ Yeni Dünya Düzeni’  koydukları  hedefin peşinde faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.
Zihin kontrolünü sağlayarak her türlü düzeni yıkıp yerine kendilerinin belirledikleri ‘ yeni dünya düzenini’’ kurmayı amaçlarlar. Çok gizli hareket eden örgütte üyeler kendi isimlerini kullanmazlar. Örneğin; örgütün kurucusu Adam Weishawpt’ kod adı Spartacus’tur.
İllumunati; 1784’ te Bawyera’ da(içinde Münihinde bulunduğu bölge), Masonlarla gizli siyasi ilişkileri olduğu gerekçesiyle yasaklanmıştır. Bu yasaklamaya zayıflayan örgüt 19. yy da ünlü filozof Hegelin katılımıyla tekrar yükselişe geçmiştir. Bu yükseliş İllumunatiyi dünyayı yönetn güç merkezi haline getirmiştir. Dünyayı yöneten bu gizli örgütün üyeleri arasında ‘’Rockefeller Ailesi’’ gibi  Yahudi kökenli zengin aileler bulunmaktadır.

İlluminati ile Masonluğun İlişkisi
    İllumunati ile Masonluk temel ideolojide taban tabana zıttır. İllumunati her türlü düzeni yıkmak ister ve bunun içinde din de dahildir.Ancak Masonlukta ise  mason olabilmek için bir tanrıya kesinlikle tapmak gerekir. Fakat çeşitli kaynaklar Masonlarla İlllumunatinin sıkı bir ilişki, içinde olduğunu belirtir ve ortaya böyle bir çelişki çıkar.
Bu çelişkiye ek olarak Yahudi zenginlerinin İllumunati yöneticisi oldukları söylenir.
Yahudiler dinine çok bağlıdır ve dünyaya egemen olan bir düzenleri vardır. Eğer İllumunati her türlü düzeni yıkıp yerine ‘’ yeni dünya düzenini’’ kurmak istiyorsa bir numaralı düşmanları Yahudiler olacaktır. Ve ortaya yine böyle bir çelişki doğar.
 Buradan şu sonuç çıkarılabilir:
Zamanla güçlenen ve otorite sahibi olan örgütü Masonlar ele geçirmeyi başarmış ve kendi amaçları doğrultusunda yön vermişlerdir. Böylece Masonlar ve Yahudiler güçlerine güç katarak dünya egemeniliklerini sürdürmüşlerdir.
Bu Yazıyı Beğenin ve Paylaşın :
 

+ yorum + 2 yorum

9 Mayıs 2012 11:58

gerçekten çok güzel yazılarınız var yazılarınızın devamını sabırsızlıkla bekliyoruzz saygılar

Adsız
1 Temmuz 2012 07:20

Gayet hos olmus elinize saglik ama daha detayli ve aciklamali yazilarinizi da bekliyoruz.tesekkurler..

Yorum Gönder

 

Copyright © 2011 - 2013. Küresel Yayın - Tüm Hakları Saklıdır


Kaynak : http://www.webmasterlord.net/blogger/10-blogger-yatay-slayt-eklentisi.html#ixzz2KOlV4byA